Σε υψηλά 11μηνου το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά 11μηνου το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη
ε υψηλά 11μηνου σκαρφάλωσε το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, καθώς η υποχώρηση των τιμών ενέργειας βελτιώνει τις προοπτικές, αλλά τα στοιχεία ήταν κατώτερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο, ως ένδειξη της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία, καθώς η Γηραιά Ήπειρος προσπαθεί να αποφύγει την ύφεση φέτος.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ βελτιώθηκε κατά 1,1 μονάδες στις -20,9 τον Ιανουάριο του 2023, ο υψηλότερος από τον Φεβρουάριο του 2022 λόγω, ελπίδων ότι οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας και οι δαπάνες των ταμείων ανάκαμψης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποφυγή ύφεσης φέτος.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το μπλοκ είναι ανθεκτικό και είναι πιθανό να αποτρέψει την ύφεση με πολύ χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης φέτος. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg υπογράμμισε ότι η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να γλυτώσει την ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χτίζουν θετικό σερί οι ευρωαγορές παρά το κλίμα αβεβαιότητας

«Μπλόκο» στα «παιχνίδια» των τραπεζών με crypto βάζει το Ευρωκοινοβούλιο

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών αξίας 5 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider