Fed NY: «Βούλιαξε» κατά 22 μονάδες η μεταποίηση τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed NY: «Βούλιαξε» κατά 22 μονάδες η μεταποίηση τον Ιανουάριο
Η έρευνα μετρά το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι εκείνων που παρατηρούν συρρίκνωση.

Άσχημα είναι τα νέα για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης καθώς έχει επιβραδυνθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, σύμφωνα με τον δείκτη της Fed.

Η έρευνα Empire State Manufacturing Survey της Fed της Νέας Υόρκης κατέγραψε μέτρηση -32,9 για τον Ιανουάριο, μια πτώση σχεδόν 22 μονάδων από έναν μήνα πριν. Η τελευταία φορά που η έρευνα έδειξε μια τόσο χαμηλή τιμή ήταν το -48,5 που καταγράφηκε τον Μάιο του 2020. Η μέτρηση του Ιανουαρίου ήταν χαμηλότερη από ό,τι είχε καταγραφεί πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία που χρονολογούνται από τον Ιούλιο του 2001.

Η έρευνα μετρά το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι εκείνων που παρατηρούν συρρίκνωση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones ανέμεναν -7.

Οι νέες παραγγελίες κατέρρευσαν αυτόν τον μήνα, με πτώση 27,5 μονάδων στο -31,1. Οι αποστολές υποχώρησαν επίσης, στο -22,4, με πτώση σχεδόν 28 μονάδων. Η απασχόληση μειώθηκε, από 11,2 μονάδες σε μια μόλις επεκτατική ένδειξη 2,8.

Ένα «φωτεινό» σημείο της έκθεσης αφορούσε τα στοιχεία που σχετίζονται με τον πληθωρισμό: Τόσο οι δείκτες των τιμών που πληρώθηκαν όσο και οι δείκτες τιμών τιμών που εισπράχθηκαν μειώθηκαν απότομα, αν και οι δύο εξακολουθούσαν να αυξάνονται με αντίστοιχες ενδείξεις 33 και 18,8.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα - Πτώση 69% στα κέρδη για το δ' τρίμηνο

Morgan Stanley: Απώλειες 12,2% στα έσοδα για το δ' τρίμηνο 

gazzetta
gazzetta reader insider insider