Βρετανία: Πάνω από 70.000 μέλη προσωπικού των πανεπιστημίων θα απεργήσουν 18 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βρετανία: Πάνω από 70.000 μέλη προσωπικού των πανεπιστημίων θα απεργήσουν 18 ημέρες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δέχεται πιέσεις να επιλύσει ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βρετανία που ξεκίνησε πέρυσι.

Περισσότερα από 70.000 μέλη προσωπικού σε 150 πανεπιστήμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα απεργήσουν για 18 ημέρες μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν για τις αμοιβές, τις συνθήκες εργασίας και τις συντάξεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Πανεπιστημίων και Κολεγίων (UCU).

"Ο χρόνος πιέζει τώρα ώστε ο κλάδος να επιτύχει μια συμφωνία ή να πληγεί από μια εκτεταμένη αναστάτωση κατά τη διάρκεια της άνοιξης", δήλωσε η γενική γραμματέας της UCU Τζο Γκρέιντι.

Το συνδικάτο που εκπροσωπεί ακαδημαϊκούς, δασκάλους, βιβλιοθηκονόμους και το επαγγελματικό προσωπικό των κολεγίων και των πανεπιστημίων, δηλώνει ότι διεκδικεί καλύτερες αποδοχές αφότου οι εργοδότες όρισαν αύξηση μισθού 3% έπειτα από μια δεκαετία χαμηλότερων αμοιβών σε σχέση με τον πληθωρισμό, όπως επισημαίνει.

Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει διψήφιο πληθωρισμό, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δέχεται πιέσεις να επιλύσει ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βρετανία που ξεκίνησε πέρυσι.

Στις απεργίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και διαταράχθηκαν επανειλημμένα βασικές υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι σιδηροδρομικές μεταφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από παλάτια μέχρι βίλες: Τα αυθαίρετα - μαμούθ που έγιναν διεθνή σκάνδαλα

Δημόσιο Χρέος: Αντίστροφη μέτρηση για μια ακόμη πρόωρη αποπληρωμή – Οι επόμενες κινήσεις

Τι πουλάει η Nike στην Ελλάδα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider