Ντουμπάι: Κατάργηση του ειδικού τέλους 30% επί του αλκοόλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντουμπάι: Κατάργηση του ειδικού τέλους 30% επί του αλκοόλ
Την κατάργηση του ειδικού τέλους ύψους 30% επί του αλκοόλ αποφάσισαν οι αρχές του Ντουμπάι. Παράλληλα απελευθέρωσαν τη διάθεση των αδειών αλκοόλ σε επιχειρήσεις, σε μία κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση του στάτους του εμιράτου ως επιχειρηματικού και τουριστικού κόμβου της Μέσης Ανατολής.

Την κατάργηση του ειδικού τέλους ύψους 30% επί του αλκοόλ αποφάσισαν οι αρχές του Ντουμπάι. Παράλληλα απελευθέρωσαν τη διάθεση των αδειών αλκοόλ σε επιχειρήσεις, σε μία κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση του στάτους του εμιράτου ως επιχειρηματικού και τουριστικού κόμβου της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κίνηση θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αν και το αλκοόλ είναι ευρέως διαθέσιμο στο Ντουμπάι, ένα ποτήρι μπύρας μπορεί να κοστίζει άνω των 15 δολαρίων σε εστιατόρια, ενώ ένα μπουκάλι κρασί έχει τιμή εκκίνησης άνω των 100 δολαρίων. Ως αποτέλεσμα είθισται οι κάτοικοι του κρατιδίου να οδηγούν δεκάδες χιλιόμετρα για να περάσουν τα σύνορα σε γειτονικά εμιράτα, όπου τα αλκοολούχα ποτά πωλούνται σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Τα νέα μέτρα αναμένεται να μειώσουν τη διαφυγή εσόδων στον τομέα.

Παρά το γεγονός πως το ειδικό τέλος επί του αλκοόλ αποτελούσε σημαντική πηγή φορολογικών εσόδων για το Ντουμπάι, οι απώλειες από την κατάργηση του αναμένεται να αντισταθμιστεί από την επιβολή ομοσπονδιακού εταιρικού φόρου που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατάρ: Η χώρα θα απαιτεί αρνητικό τεστ κορονοϊού σε ταξιδιώτες από Κίνα

Το πιο ακριβό πάρτι της Πρωτοχρονιάς γίνεται στο Ντουμπάι και η τιμή του είναι απλησίαστη

gazzetta
gazzetta reader insider insider