Κίνα: Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε στον... πληθωρισμό του λεμονιού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε στον... πληθωρισμό του λεμονιού
Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Dingdong Maicai καταγράφηκε αδυναμία παραγγελίας λεμονιών καθώς αυτά είχαν εξαντληθεί.

Την ώρα που η Κίνα προχωρά σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, τα κρούσματα της νόσου στην ασιατική χώρα σημειώνουν μεγάλη αύξηση οδηγώντας σε αύξηση των τιμών στα φρούτα καθώς οι πολίτες θέλουν να ενισχύσουν τους οργανισμούς τους απέναντι στη νόσο.

Σύμφωνα με το CNBC, οι τιμές των φρούτων που είναι πλούσια σε βιταμίνη C και των αντιοξειδωτικών έχουν καταγράψει μεγάλη αύξηση λόγω της υψηλότερης ζήτησης.

Για τον Δεκέμβριο, ένα κατάστημα τροφίμων στο Πεκίνο χρέωσε 13 γουάν (1,86 δολάρια) για δύο λεμόνια, τιμή σχεδόν διπλάσια από το κανονικό.

Πολίτες έχουν γράψει σχόλια διαμαρτυρίας σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Weibo, για να παραπονεθούν για τον πληθωρισμό του λεμονιού, με μια γυναίκα να υποστηρίζει πως πλήρωσε 12 γουάν για 3 λεμόνια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Dingdong Maicai καταγράφηκε αδυναμία παραγγελίας λεμονιών καθώς αυτά είχαν εξαντληθεί.

Παράλληλα, μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για άλλες φρούτα , με την Fresh Hippo να αναφέρει την περασμένη εβδομάδα πως οι πωλήσεις της κομπόστας ροδάκινου κατέγραψαν αύξηση κατά 900%.

Ακόμα, οι μετοχές των εταιρειών που παράγουν παραδοσιακά κινεζικά φάρμακα κατέγραψαν τα υψηλότερα ετήσια κέρδη τους για τον Δεκέμβριο.

Η Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical, που παράγει το βότανο Lianhua Qingwen, κατέγραψε άνοδο στη μετοχή της κατά 184% στις αρχές του Δεκεμβρίου. Η μετοχή της Sanjiu Medical & Pharmaceutical ενισχύθηκε σε ετήσια βάση κατά 142% μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια, με «πάσα» από την Κίνα

Ιαπωνία: Οι ταξιδιώτες από Κίνα θα προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider