Ρωσία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής αργού ως απάντηση στο πλαφόν της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής αργού ως απάντηση στο πλαφόν της ΕΕ
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής αργού πετρελαίου εντός των επόμενων εβδομάδων ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής αργού πετρελαίου εντός των επόμενων εβδομάδων ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, ως απάντηση στο πλαφόν που επέβαλαν νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες της G7 και η Αυστραλία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Νόβακ ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα μείωσης της παραγωγής ως και κατά 700.000 βαρέλια ημερησίως (μείωση από 5% ως 7%) στις αρχές του 2023 αλλά και διακοπής των πωλήσεων σε όσες χώρες υιοθέτησαν την επιβολή του πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας περιγράφοντας τη ρωσική απάντηση στο πλαφόν που εισήγαγε η Δύση, το διάταγμα που ετοιμάζει το Κρεμλίνο θα απαγορεύσει πλήρως τις πωλήσεις πετρελαίου σε χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόν αλλά και σε όσες εταιρείες απαιτούν την εφαρμογή του.

Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αργού τοποθετήθηκε στα 60 δολάρια/ βαρέλι, ενώ σε ισχύ βρίσκεται και το εμπάργκο ων κρατών-μελών της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού μέσω θαλάσσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στην «εποχή των παγετώνων»

Πετρέλαιο: Οριακές απώλειες ενόψει σφοδρής πτώσης της θερμοκρασίας στις ΗΠΑ

Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» - Έφτασε έως και κάτω από τα 90 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider