Ευρωζώνη: Σε περιβάλλον συρρίκνωσης η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο - Χειρότερη των εκτιμήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Σε περιβάλλον συρρίκνωσης η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο - Χειρότερη των εκτιμήσεων
Σε επίπεδο κρατών οι μεγαλύτερες αυξήσεις της παραγωγής σημειώθηκαν τη Σλοβακία (+1,3%), στην Λιθουανία (+1,1%) και στην Ελλάδα (+0,5%).

Σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2022, εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων και της ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σε μηνιαία βάση η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 2% έναντι ανάπτυξης 0,8% τον Σεπτέμβριο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 1,5%.

Σε ετήσιο επίπεδο, η παραγωγή αυξήθηκε 3,4% έναντι αύξησης 5,1% τον Οκτώβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο 3,3%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο συρρικνώθηκε κατά 1,9% και αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσιο επίπεδο.

Στους κλάδους της οικονομίας, η παραγωγή ενέργειας υποχώρησε 3,5% σε μηνιαίο επίπεδο και η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών έπεσε 1,5%.

Ανά κράτος της ΕΕ, οι μεγαλύτερες αυξήσεις της παραγωγής σημειώθηκαν τη Σλοβακία (+1,3%), στην Λιθουανία (+1,1%) και στην Ελλάδα (+0,5%). Αντίθετα, οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (-10,7%), στο Λουξεμβούργο (-4,4%) και στην Τσεχία (-3,7%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ifo: Οριακή η ύφεση στη Γερμανία για το 2023 - Στο 6,4% ο πληθωρισμός

Ισπανία: Πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις ο πληθωρισμός για τον Νοέμβριο

ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων 50 μ.β. την Πέμπτη καθώς ελπίζει πως ο πληθωρισμός «έπιασε ταβάνι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider