ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές online αγορών από την αρχή της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές online αγορών από την αρχή της πανδημίας
Οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν 35,27 δισ. δολάρια από την ημέρα του Thanksgiving έως την Cyber Monday (Cyber Week).

Τη μεγαλύτερη πτώση από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού κατέγραψαν οι online πωλήσεις προϊόντων στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, υποχωρώντας κατά 2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Adobe.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2022, οι πωλήσεις υποχώρησαν 3,2%.

Η μείωση ήταν ευρεία, με τις τιμές να υποχωρούν σε 15 από τις 18 κατηγορίες της έρευνας, αν και οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν αύξηση.

Στη σχετική έκθεση, η Adobe αναφέρει πως «ενώ η μείωση στις online τιμές οφείλεται κυρίως στις εκπτωτικές δράσεις των Black Friday και Cyber Monday, βλέπουμε σημάδια μια γενικότερης αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στο online εμπόριο.

Όπως ανέφερε το Reuters, οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν 35,27 δισ. δολάρια από την ημέρα του Thanksgiving έως την Cyber Monday (Cyber Week). Πρόκειται για αύξηση 4% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, όταν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «τρέχει» με ρυθμό άνω του 7%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία μπορούν να ερμηνευτούν ως σημάδια αποκλικάκωσης του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας - Σε υψηλά δεκαμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider