ΗΠΑ: Πτώση στα επιδόματα ανεργίας - «Αποσυμπίεση» των πληθωριστικών πιέσεων, με τον PCE του Οκτωβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πτώση στα επιδόματα ανεργίας - «Αποσυμπίεση» των πληθωριστικών πιέσεων, με τον PCE του Οκτωβρίου
Οι προσωπικές δαπάνες των Αμερικανών ενισχύθηκαν 0,8% τον Οκτώβριο από 0,6% τον Σεπτέμβριο.

Υποχώρηση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου, σε ένα σημάδι βελτίωσης στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 225.000 έναντι 240.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 235.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 1,6 εκατ. έναντι 1,55 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,57 εκατ. αιτήσεις.

Κάμψη στις πληθωριστικές πιέσεις

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE) στις ΗΠΑ κατά τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 6% σε ετήσια βάση, έναντι 6,2% τον Σεπτέμβριο. Η μέτρηση κινήθηκε εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο PCE διαμορφώθηκε στο 0,2% από 0,4% τον Οκτώβριο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο δομικός PCE -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 5% από 5,1% τον Σεπτέμβριο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Σε μηνιαίο επίπεδο, διαμορφώθηκε στο 0,2% από 0,5% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,3%.

Σημειώνεται πως ο PCE είναι ο «αγαπημένος» δείκτης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη μέτρηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ακόμα, το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών πολιτών αυξήθηκε 0,7% για τον Οκτώβριο, από 0,4% τον Σεπτέμβριο.

Οι προσωπικές δαπάνες των Αμερικανών ενισχύθηκαν 0,8% τον Οκτώβριο από 0,6% τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Μειώθηκε στο 7,8% η ανεργία τον Οκτώβριο

Ευρωζώνη: Οριακή κάμψη της ανεργίας τον Οκτώβριο 

gazzetta
gazzetta reader insider insider