Σταϊκούρας: Σύσταση στις τράπεζες για επιτάχυνση σε νέα δάνεια – εξωδικαστικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Σύσταση στις τράπεζες για επιτάχυνση σε νέα δάνεια – εξωδικαστικό
«Οι τράπεζες να διευρύνουν την περίμετρο των δυνητικών των χρηματοδοτήσεων πελατών έτσι ώστε να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις» επισήμανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

«Οι τράπεζες να διευρύνουν την περίμετρο των δυνητικών των χρηματοδοτήσεων πελατών έτσι ώστε να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις» επισήμανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης πως «οι τράπεζες έπρεπε να τρέξουν πιο γρήγορα τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών» και ανέφερε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να πιέζει τα πιστωτικά ιδρύματα ώστε να τρέξει καλύτερα ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

Για το θέμα παρέμβασης στους ενήμερους δανειολήπτες, είπε πως στο «κάδρο» είναι και όσοι δεν είναι κακοπληρωτές αλλά έχουν αδυναμία πληρωμής των υψηλότερων λόγω επιτοκίων δόσεων. Περιέγραψε, δε, τη διαβούλευση που έχει αρχίσει. «Τώρα ξεκινάμε τις συζητήσεις», είπε παραθέτοντας τα ζητήματα της ατζέντας που είναι η πιστωτική επέκταση, ο εξωδικαστικός μηχανισμός της τιμολογιακής πολιτικής στις καταθέσεις και στις προμήθειες, αλλά και το ζήτημα της αύξησης του κόστους δανεισμού των πολιτών

Όλα αυτά γίνονται μέσα στη βάση όσων επιτρέπονται από τους δημοσιονομικούς κανόνες και από το δημοσιονομικό χώρο. «Αξιολογούνται όλες οι δυνητικές παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε λαμβάνοντας υπόψη και τον υφιστάμενο δημοσιονομικό χώρο, γιατί δεν υπάρχει η δημοσιονομική ευελιξία του παρελθόντος. Βλέπετε τις συζητήσεις που γίνονται στην Ευρώπη» σχολίασε.

«Θα αξιολογήσουμε λίγο καλύτερα τι κάνουν άλλες χώρες, για παράδειγμα η πρώτη εικόνα που έχουμε από την Ισπανία είναι ότι δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κόστος αλλά ουσιαστικά θα υπάρχει στο μέλλον από τις δόσεις (που παγώνει). Ακόμη «δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για παραμέτρους που συζητάνε σε άλλες χώρες. Άρα θέλει υπευθυνότητα και προσοχή», είπε προαναγγέλλοντας το επόμενο χρονικό διάστημα εντατικοποίηση διαπραγματεύσεων με τράπεζες και διαχειριστές δανείων.

«Έχουμε το δυνητικό κίνδυνο αύξησης του ιδιωτικού χρέους από την αύξηση των επιτοκίων και του πληθωρισμού. Η κυβέρνηση έχει διοχετεύσει πόρους στην οικονομία για να ενισχύσει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους. Το επόμενο διάστημα εντατικοποιούνται οι συζητήσεις με τράπεζες και διαχειριστές δανείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Πλαφόν στα 275 ευρώ δεν είναι στην ουσία πλαφόν - Οροφή μεταξύ 150-200 ευρώ είναι ρεαλιστική

Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Κερδίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών - Οι τιμές είναι καλές

Ενήμερα δάνεια: Οι προτάσεις στήριξης στο τραπέζι της συνάντησης ΥΠΟΙΚ – Τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider