Γερμανία: Οι επιχειρήσεις που δρουν στο εξωτερικό είναι περισσότερο αισιόδοξες για την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Οι επιχειρήσεις που δρουν στο εξωτερικό είναι περισσότερο αισιόδοξες για την οικονομία
Αντίθετα, μόλις το 8% των γερμανικών επιχειρήσεων που δρουν στο εσωτερικό της χώρας αναμένουν βελτίωση μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ το 52% αναμένει επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών.

Η αισιοδοξία των γερμανικών επιχειρήσεων που δρουν στο εξωτερικό για τους επόμενους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχουν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του AHK World Business Outlook.

Όπως μετέδωσε το Reuers, η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3.100 γερμανικών επιχειρήσεων που δρουν στο εξωτερικό και το 40% αυτών αναμένουν βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ το 42% αναμένει πως η επιχειρηματική τους κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη.

Αντίθετα, μόλις το 8% των γερμανικών επιχειρήσεων που δρουν στο εσωτερικό της χώρας αναμένουν βελτίωση μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ το 52% αναμένει επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών, σύμφωνα με έρευνα του Συμβουλίου Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK).

Ο επικεφαλής διεθνούς εμπορίου του DIHK, Βόλκερ Τρέιρ, ανέφερε σε δήλωση του πως παρόλο που οι επιχειρήσεις που δρουν στο εξωτερικό νιώθουν τις πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, «ανάλογα με τις περιοχές που επιχειρούν, καταγράφουν σταθερές ή ακόμα και θετικές προοπτικές, γεγονός που τους δίνει εμπιστοσύνη για τα επόμενα βήματα τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Φόβοι για λουκέτα σε ενεργοβόρες επιχειρήσεις – Μεταφορές και βιομηχανία στο επίκεντρο

Siemens: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 38% για τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider