Κίνα: Η οικονομία «φρέναρε» τον Οκτώβριο - Τρεις δείκτες κάτω από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η οικονομία «φρέναρε» τον Οκτώβριο - Τρεις δείκτες κάτω από τις εκτιμήσεις
Τρεις δείκτες της κινεζικής οικονομίας ήταν χειρότεροι των εκτιμήσεων τον Οκτώβριο και σηματοδότησαν επιβράδυνση από τον Σετπέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Τρεις δείκτες της κινεζικής οικονομίας ήταν χειρότεροι των εκτιμήσεων τον Οκτώβριο και σηματοδότησαν επιβράδυνση από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,5% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, στην πρώτη υποχώρηση του μεγέθους από τον Μάιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5%.

Αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 1% τον Οκτώβριο και μικρότερο «φρένο» στον ρυθμό αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής τον οποίο τοποθετούσαν στο 5,2%.

Στο μεταξύ, οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος τους πρώτους 10 μήνες του έτους κατέγραψαν άνοδο 5,8%, ελαφρώς μικρότερη από τις εκτιμήσεις για 5,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι επενδύσεις στο real estate συρρικνώθηκαν περαιτέρω τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, ενώ αυτές στη μεταποίηση επιβράδυναν ελαφρώς από τον Σεπτέμβριο.

Το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις παρέμεινε αμετάβλητο από τον Σεπτέμβριο, στο 5,5%. Στις ηλικίες 16 έως 24 παρέμεινε επίσης αμετάβλητο, στο 17,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με ειδική τροπολογία στο μίνι ασφαλιστικό οι αυξήσεις στις συντάξεις - Σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου

Λαβίδας: Πρέπει να πείσουμε τον καταναλωτή ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος δεν είναι ακριβό σούπερ μάρκετ

Ελευθεροτυπία: Στις 30 Νοεμβρίου ο πλειστηριασμός για το βιομηχανικό συγκρότημα στο Κορωπί – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider