Πολωνία: Η Βαρσοβία θα κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία της Gazprom στη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πολωνία: Η Βαρσοβία θα κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία της Gazprom στη χώρα
Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας αναμένεται να κατασχέσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει η ρωσική Gazprom στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Rzeczpospolita.

Όπως μετέδωσε το Reuters, τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση της Πολωνίας επέβαλε κυρώσεις στην εταιρεία στο πλαίσιο των μέτρων κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τη Βαρσοβία να «παγώνει» όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Gazprom Export στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της Πολωνίας σχεδιάζει την κατασκευή 3 πυρηνικών σταθμών, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης που έχει η χώρα από το φυσικό αέριο και τον άνθρακα στο ενεργειακό της μίγμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Καύσιμα: Κοντά στα 2 ευρώ η βενζίνη - Πού θα φθάσουν οι τιμές, τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

SOS από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Τι πρέπει να γίνει στα Στενά του Ορμούζ

ΕΝΦΙΑ 2026: Πώς να βρείτε το εκκαθαριστικό σας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider