Παπαθανάσης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Θετική η πρώτη αποτύπωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Θετική η πρώτη αποτύπωση
Οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν και πρέπει να γίνουν, οι αντιδράσεις της αγοράς, οι εντυπώσεις και τα επόμενα βήματα για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Το «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε πρεμιέρα χτες και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παθανάσης σχολίασε πως «η πρώτη αποτύπωση είναι θετική».

«Τα προϊόντα είναι σε χαμηλότερη τιμή» και φθηνότερα συγκριτικά με δύο εβδομάδες νωρίτερα, διαπίστωσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Καλάθι» του νοικοκυριού: Τι έδειξε η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου

Ταυτόχρονα, αναγνώρισε πως όταν ξεκινά ένα μέτρο, χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει καλύτερη σήμανση ώστε να βρίσκουν οι καταναλωτές πιο εύκολα τα προϊόντα, να γίνονται σχετικές ανακοινώσεις και να παρέχονται οδηγίες από τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των κρεοπωλών που υποστηρίζουν ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» απομακρύνει τους καταναλωτές από τα συνοικιακά καταστήματα, απάντησε ότι όποιος θέλει να δημιουργήσει καλάθι, μπορεί να το κάνει.

Σε ερώτηση για το εάν τα περισσότερα από τα προϊόντα είναι ιδιωτικής ετικέτας απάντησε ότι 50% είναι ιδιωτικής και 50 επώνυμης, ενώ το «καλάθι του νοικοκυριού» αποτελείται από 30 κατηγορίες προϊόντων που έχουν 51 προϊόντα, τα οποία ελέγχονται για το ποσοστό κέρδους και είναι τα χαμηλότερα σε τιμή, ώστε να προσφέρονται στους καταναλωτές τα φθηνότερα.

Πρόσθεσε δε ότι κάθε εβδομάδα ανανεώνεται το «καλάθι του νοικοκυριού» για να είναι σίγουρο ότι το κάθε προϊόν θα είναι σε επάρκεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα «κλειδιά» και τα βήματα για κληρονομιές με λίγα κλικ   

Αλλάζουν χέρια τα ξενοδοχεία της χώρας - Οι τελευταίες κινήσεις των Λάμψα, Sani/Ikos, Mitsis Hotels, Intrakat, Goldman Sachs

«Επιστρέφει» στην Premia Properties το Athens Heart

gazzetta
gazzetta reader insider insider