ΗΠΑ: Τα μπόνους στην Wall Street αναμένεται να πέσουν 22% το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Τα μπόνους στην Wall Street αναμένεται να πέσουν 22% το 2022
Τα ποσά που αφορούν τις αποζημιώσεις στελεχών μειώθηκαν για το α' εξάμηνο του 2022 κατά 6,5% σε ετήσια βάση.

Τα μπόνους θα λάβουν τα στελέχη του αμερικανικού χρηματιστηρίου αναμένεται να υποχωρήσουν 22% σε ετήσιο επίπεδο για το σύνολο του 2022, σύμφωνα με έρευνα του επικεφαλής δημοσιονομικών της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Τόμας ΝτιΝάπολι.

Σύμφωνα με το Reuters, η σχετική έκθεση αναφέρει πως τα ποσά που αφορούν τις αποζημιώσεις στελεχών της επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν για το α' εξάμηνο του 2022 κατά 6,5% σε ετήσια βάση, καθώς τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 13,5 δισ. δολάριά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο καλπάζοντας πληθωρισμός στις ΗΠΑ η άνοδος του κόστους δανεισμού που προκαλείται από τις αυξήσεις των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις τους, επιφέροντας πλήγμα για την επενδυτική τραπεζική που κατέγραψε την μεγάλα κέρδη -σε όρους μπόνους προς τα στελέχη της - για το 2021.

Γαι το 2021, τα μπόνους που δόθηκαν ήταν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016.

Ο ΝτιΝάπολι σημειώνει στη σχετική έκθεση πως «τα τελευταία δύο χρόνια τα κέρδη και τα μπόνους τροφοδοτήθηκαν από τα έκτακτα ομοσπονδιακά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε επίπεδα που δεν ήταν βιώσιμα». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η μείωση των μπόνους μπορεί να υπερβεί το 22% για το τρέχον έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ifo: Έρχεται ύφεση στη Γερμανία τον χειμώνα - Στο -0,6% για το δ' τρίμηνο του 2022

Deutsche Bank: Εάν η ιστορία αποδειχθεί σωστή για τον πληθωρισμό τότε η αναταραχή του 2022 ίσως είναι μόνο η αρχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider