ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 975 εκατ. ευρώ από την επανέκδοση 5ετούς ομολόγου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 975 εκατ. ευρώ από την επανέκδοση 5ετούς ομολόγου
Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022.   

Το ποσό των 975 εκατ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την επανέκδοση ομολόγου, λήξεως 15 Δεκεμβρίου 2027 και ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ. Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,865 δισ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022.

Χωρίς την πίεση δημοσιονομικών αναγκών που θα πρέπει να καλυφθούν με νέο χρέος, η έκδοση του ΟΔΔΗΧ περιορίστηκε σε μία διακριτική παρουσία στις αγορές ικανοποιώντας ταυτόχρονα και τις ανάγκες φορέων της αγοράς ομολόγων στην διάρκεια των 5 ετών. Με τον τρόπο αυτό και με καλυμμένες τις όποιες μελλοντικές αναταράξεις -μέσω ασφαλίστρων κινδύνου που διατηρούσε από παλαιότερα δάνεια-, επιλέχθηκε η μορφή κυμαινόμενου επιτοκίου και όχι σταθερού, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος που κυριαρχεί στις αγορές ομολόγων.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers).

Βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βγαίνει στις αγορές το Δημόσιο - Επανέκδοση 5ετούς ομολόγου

gazzetta
gazzetta reader insider insider