Παπαθανάσης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Χωρίς πλαφόν στον αριθμό των προϊόντων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Χωρίς πλαφόν στον αριθμό των προϊόντων
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε πως δεν θα υπάρξει πλαφόν στα πόσα προϊόντα θα μπορούν να αγοράζουν μεμιάς οι καταναλωτές.

Πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου θα κάνει το «καλάθι του νοικοκυριού», όπως επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κάθε εβδομάδα θα αλλάζουν τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού», είπε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος εξήγησε πως δεν θα υπάρξει πλαφόν στα πόσα προϊόντα θα μπορούν να αγοράζουν μεμιάς οι καταναλωτές, όπως είχε συμβεί με τα αντισηπτικά στην πρώτη φάση της πανδημίας, για τα οποία είχε οριστεί πλαφόν τεμαχίων για κάθε αγορά.

«Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές και για κρούσματα αισχροκέρδειας», τόνισε, σημειώνοντας ότι «θα αυξηθεί το προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών, με μετακινήσεις και μετατάξεις».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόσθεσε πως από τους ελέγχους που γίνονται «προκύπτει αισχροκέρδεια στο 6%-8% των περιπτώσεων ελέγχου στην αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις και σε συντάξεις που δεν έχουν επανυπολογισθεί - Οι κίνδυνοι

Αέριο: Στην ατζέντα των υπουργών Ενέργειας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στην κατανάλωση – Τα αντίμετρα για τις τιμές

Δωρεές χρημάτων: Ελεγκτικό «κόσκινο» σε πέντε κατηγορίες φορολογούμενων  

gazzetta
gazzetta reader insider insider