Κίνα: Επιτάχυνση της ανάπτυξης στο +3,9%, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Επιτάχυνση της ανάπτυξης στο +3,9%, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις
Το μέγεθος ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων, που ανέμεναν οικονομική ανάπτυξη 3,5%, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Με ρυθμό 3,9% αναπτύχθηκε η κινεζική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με πέρυσι, επιταχυνόμενη από την ανάπτυξη της τάξης του 0,4% που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο. Το μέγεθος ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων, που ανέμεναν οικονομική ανάπτυξη 3,5%, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Κίνας αυξήθηκε 3,9% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, από συρρίκνωση 2,6% που καταγράφηκε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, το ΑΕΠ της Κίνας ενισχύθηκε 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, πολύ χαμηλότερα από τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης 5,5% της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία θα δημοσιευόντουσαν κανονικά στις 18 Οκτωβρίου, αλλά καθυστέρησαν χωρίς καμία εξήγηση.

Οι εξαγωγές ξεπέρασαν τις προσδοκίες με αύξηση 5,7% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 4,1%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν μόνο 0,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 1%.

Τον Σεπτέμβριο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας επιβράδυνση από τον Αύγουστο και χάνοντας τις προσδοκίες για 3,3%. Επίσης, οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 14,2% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 6,3% τον Σεπτέμβριο από πέρυσι, υψηλότερα από την αύξηση 4,5% που ανέμεναν οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ορμπάν: Η Ουγγαρία εξαιρέθηκε από μελλοντικό πλαφόν στην τιμή του αερίου

Ο Μακρόν δεσμεύθηκε να συνεργασθεί με την Μελόνι – Συνάντηση στη Ρώμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφηκε το 90% των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider