Γαλλία: Βελτιωμένη εικόνα στην έλλειψη καυσίμων, καθώς συνεχίζονται οι απεργίες στα διυλιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Βελτιωμένη εικόνα στην έλλειψη καυσίμων, καθώς συνεχίζονται οι απεργίες στα διυλιστήρια
Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια της TotalEnergies ψήφισαν για συνέχιση των απεργιών, απορρίπτοντας την πρόταση της εταιρείας για αυξήσεις 7% στους μισθούς του 2023 και ζητώντας αυξήσεις 10%.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάσουν οι ελλείψεις στα αποθέματα καυσίμων των πρατηρίων της Γαλλίας για το Σάββατο, εν μέσω της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια της TotalEnergies, με τους εργαζόμενους να επιμένουν να διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους λόγω του καλπάζοντα πληθωρισμού στη γαλλική οικονομία,

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διαθεσιμότητα των καυσίμων σε αρκετά πρατήρια στο Παρίσι έχει αυξηθεί, παρά το ότι το 37% των πρατηρίων στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας καταγράφει ελλείψεις σε τουλάχιστον ένα είδος καυσίμου, όταν ο αντίστοιχος εθνικός μέσος όρος ανέρχεται στο 28,5%. Η διαθεσιμότητα καταγράφει μικρή άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία.

Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια της TotalEnergies ψήφισαν για συνέχιση των απεργιών, απορρίπτοντας την πρόταση της εταιρείας για αυξήσεις 7% στους μισθούς του 2023 και ζητώντας αυξήσεις 10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Μείωση 10% στη βιομηχανική παραγωγή το γ' τρίμηνο λόγω των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας

Γαλλία: Το συνδικάτο CGT επεκτείνει τις απεργίες στην TotalEnergies

gazzetta
gazzetta reader insider insider