Γερμανία: Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν αύξηση μισθών 10,5%, για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν αύξηση μισθών 10,5%, για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού
Το συνδικάτο Verdi εκπροσωπεί περίπου 5 εκατ. εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα της Γερμανίας.

Αίτημα για αυξήσεις μισθών 10,5% ή τουλάχιστον 500 ευρώ ανά άτομο κατέθεσε το μεγαλύτερο συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων της Γερμανίας, Verdi, για την αντιμετώπιση των απωλειών στα εισοδήματα των εργαζομένων λόγω του υψηλού πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Όπως δήλωσε ο Φρανκ Βέρνεκε, επικεφαλής του Verdi, «η ραγδαία αύξηση των τιμών πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια μόνιμη αύξηση μισθών, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν υψηλά εισοδήματα».

Παράλληλα, το Verdi ζητά τη διάθεση επιπλέον 200 ευρώ ανά μήνα για μαθητευόμενους και υπαλλήλους σε προσωρινές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το συνδικάτο εκπροσωπεί περίπου 5 εκατ. εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα της Γερμανίας. Το αίτημα για αύξηση των μισθών έρχεται καθώς ο πληθωρισμός στη χώρα διαμορφώθηκε στο 10,9% για τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, οι μεγαλύτερες εργοδοτικές οργανώσεις και το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας UGT κατέληξαν σε συμφωνία για την αύξηση των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά 5,1% το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Μεγάλη άνοδος στη βιομηχανική παραγωγή του Αυγούστου - Πάνω από τις εκτιμήσεις

Βρετανία: Απρόσμενη συρρίκνωση της οικονομίας τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider