Παγκόσμια Τράπεζα: «Τουλάχιστον» μέχρι το 2025 οι υψηλές τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμια Τράπεζα: «Τουλάχιστον» μέχρι το 2025 οι υψηλές τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Οι χώρες στις περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας θα περάσουν σε ύφεση για το 2022, λόγω των επιπτώσεων που έχει σε αυτές ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι χώρες στις περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας θα περάσουν σε ύφεση για το 2022, λόγω των επιπτώσεων που έχει σε αυτές ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι παραπάνω περιοχές αναμένεται να καταγράφουν ύφεση 0,2% για το τρέχον έτος, καθώς επηρεάζονται από τον περιορισμό στις ενεργειακές παραδόσεις της Ρωσίας. Για το 2023, οι περιοχές αναμένεται να καταγράψουν μικρή ανάπτυξη, 0,3%.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι οικονομικές προοπτικές για την Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Ασία «παραμένουν αβέβαιες», με το ενδεχόμενο παράτασης του πολέμου να προκαλεί μεγαλύτερη φυσική και περιβαλλοντική καταστροφή, μαζί με τον κατακερματισμό του εμπορίου και των επενδύσεων.

«Ο κίνδυνος του χρηματοπιστωτικού στρες παραμένεις επίσης υψηλός, με βάση τα μεγάλα επίπεδα του δημοσίου χρέους και του πληθωρισμού», σύμφωνα με την έκθεση.

Παράλληλα, ο Οργανισμός υποστηρίζει πως λόγω των εξελίξεων, αναμένει πως οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα μέχρι το 2025 «τουλάχιστον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eπιστρoφή στα ορυκτά καύσιμα για ενεργειακούς γίγαντες της Ευρώπης ενόψει του χειμώνα

Shell: Αναπόφευκτοι οι φόροι στις εταιρείες ενέργειας για την στήριξη των πιο ευάλωτων

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider