Πούτιν: Σε ρούβλια η πληρωμή του 25% του ρωσικού αερίου προς την Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Σε ρούβλια η πληρωμή του 25% του ρωσικού αερίου προς την Τουρκία
Ο Πούτιν εξήρε την Τουρκία για τον ρόλο στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από την εμπόλεμη Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας. 

Για την πληρωμή του 25% στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Τουρκία μίλησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν, στο Ουζμπεκιστάν για τη σύνοδο Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως το 25% στις παραδόσεις αερίου προς την Τουρκία με πληρωμή σε ρούβλια «θα τεθεί σε ισχύ σύντομα».

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν φέρεται να προσήλθε στη συνάντηση με την Άγκυρα να επιθυμεί μέρος των πληρωμών για το ρωσικό αέριο να γίνει σε τουρκικές λίρες και να λάβει μια έκπτωση 25% από τη Μόσχα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σημειώνεται πως το κόστος του φυσικού αερίου στην Τουρκία μέσα στο 2022 ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια, με τη Ρωσία να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Άγκυρας.

Εξάλλου, ο Πούτιν εξήρε την Τουρκία για τον ρόλο στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από την εμπόλεμη Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει το γρηγορότερο

Η Φινλανδία θα ζητήσει 8 δισ. ευρώ από την Γερμανία για την κρατικοποίηση της Uniper

gazzetta
gazzetta reader insider insider