ΔΝΤ: Πολύ νωρίς να πούμε εάν θα έχουμε μια γενικευμένη ύφεση το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Πολύ νωρίς να πούμε εάν θα έχουμε μια γενικευμένη ύφεση το 2023
Το Ταμείο αναμένει περαιτέρω επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών για το γ' τρίμηνο του 2022.

Το ΔΝΤ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για μια γενικευμένη ύφεση παγκοσμίως το 2023, προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να κριθεί το εάν αυτό θα συμβεί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ίδιος δήλωσε πως το ΔΝΤ αναμένει περαιτέρω επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών για το γ' τρίμηνο του 2022. Σύμφωνα με τον Ράις, το αρνητικό κλίμα συντηρείται από τον υψηλό πληθωρισμό, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις πιο «σφιχτές» χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, το ΔΝΤ τον Ιούλιο υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την πορεία του παγκόσμιου ΑΕΠ, που αναμένεται να «τρέξει» με 3,2% για το 2022 και με 2,9% για το 2023. Ο Ράις είπε πως «ότι χαρακτηρίσαμε πως παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση τότε, έχει μόνο επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ακόμα ότι «περιμένουμε πως κάποιες χώρες θα αντιμετωπίσουν ύφεση το 2023. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν θα έχουμε μια γενικευμένη ύφεση παγκοσμίως το 2023».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Fitch προβλέπει ύφεση σε Ευρωζώνη, Βρετανία και ΗΠΑ τους επόμενους μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider