Ifo: Απρόσμενη «αντοχή» του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία - Συρρίκνωση της οικονομίας στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ifo: Απρόσμενη «αντοχή» του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία - Συρρίκνωση της οικονομίας στο γ' τρίμηνο
Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα στοιχεία για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Απροσδόκητη αντοχή κατέγραψε για τον Αύγουστο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία που καταρτίζει το οικονομικό ινστιτούτο Ifo.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 88,5 μονάδες έναντι 88,6 μονάδων τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 86,8 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για τη γερμανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 97,5 μονάδες έναντι 97,7 μονάδων τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 96 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών έμεινε στις 80,3 μονάδες, αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιούλιο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει στις 79 μονάδες.

Στη σχετική έκθεση του Ifo σημειώνεται πως «τα καλά νέα για αυτό τον μήνα είναι πως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα φαίνεται πως υποχωρούν σημαντικά».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ινστιτούτο, «το κλίμα για το εμπόριο είναι πραγματικά φτωχό και επιβαρύνεται από τον υψηλό πληθωρισμό» στη γερμανική οικονομία.

«Η αβεβαιότητα μεταξύ των επιχειρήσεων παραμένει υψηλή, και η οικονομία συνολικά αναμένεται να συρρικνωθεί στο γ΄ τρίμηνο» σημειώνει το Ifo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DW: Η Γερμανία «κόβει» φυσικό αέριο

Γερμανία: Οριακή η ανάπτυξη της οικονομίας στο β' τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες 

gazzetta
gazzetta reader insider insider