Κίνα: Μειώθηκαν τα βασικά επιτόκια δανεισμού με στόχο την τόνωση της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Μειώθηκαν τα βασικά επιτόκια δανεισμού με στόχο την τόνωση της οικονομίας
Στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού προχώρησε την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, διευρύνοντας τα μέτρα χαλάρωσης της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού προχώρησε την Δευτέρα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, διευρύνοντας τα μέτρα χαλάρωσης της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς ενισχύονται οι προσπάθειες για την αναζωογόνηση της κινεζικής οικονομίας που χωλαίνει από μία κρίση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την επανεμφάνιση των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19.

Αναλυτικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) μείωσε το προνομιακό επιτόκιο δανεισμού (LPR) κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,65%, ενώ το πενταετές LPR μειώθηκε κατά μεγαλύτερο ποσοστό, κατά 15 μονάδες βάσης στο 4,30%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση κατά 10 μονάδες βάσης στο LPR ενός έτους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση στις προσπάθειές της να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη, καθώς στην περίπτωση που προσφέρει περισσότερα από όσα χρειάζονται στο επίπεδο των οικονομικών κινήτρων, θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιέσεις από τον πληθωρισμό, διακινδυνεύοντας τη διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Από την άλλη μεριά, η αδύναμη ζήτηση πιστώσεων, είναι καθοριστική για τις ενέργειες της PBOC, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στην κινεζική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs και Nomura «κόβουν» την πρόβλεψή τους για το ΑΕΠ της Κίνας... ξανά

Κίνα: Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το δελτίο εν μέσω κύματος καύσωνα

Reuters: Οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση 50 μονάδων βάσης στα επιτόκια της Fed τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider