FT: «Η ΕΕ τερματίζει τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας μετά από 12 χρόνια αναταραχής»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: «Η ΕΕ τερματίζει τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας μετά από 12 χρόνια αναταραχής»
Με πολύ θετικά σχόλια αναφέρεται σήμερα ο διεθνής Τύπος στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να θέσει τέλος στον ενισχυμένο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της κρίσης χρέους.

Με πολύ θετικά σχόλια αναφέρεται σήμερα ο διεθνής Τύπος στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να θέσει τέλος στην ενισχυμένη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της κρίσης χρέους.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που εξιστορεί όλα τα στάδια της κρίσης χρέους στην Ελλάδα από το 2010 και μεταξύ άλλων τονίζει ότι μετά το πιο πρόσφατο ταξίδι αξιωματούχων της ΕΕ στην Αθήνα τον Απρίλιο, η Επιτροπή σημείωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα προβλέπεται να φτάσει στο 3,5% το 2022 και στο 3,1% το 2023, παρά την παρατεταμένη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να θέσει τέλος στον ενισχυμένο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, σηματοδοτώντας το τέλος της κρίσης χρέους, η οποία προκλήθηκε από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική αναταραχή του 2008 που παραλίγο να ωθήσει τη χώρα να βγει από την ευρωζώνη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο των FT, ενώ προστίθεται πως «ανακοίνωση για το τέλος του προγράμματος αυστηρής παρακολούθησης γίνεται καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εφαρμόζει μηχανισμούς για να αποτρέψει μια δεύτερη κατάρρευση της οικονομίας της ευρωζώνης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι επιστολές Σταϊκούρα και Κομισιόν για το τέλος της εποπτείας – Καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και δέσμευση για συνέχιση μεταρρυθμίσεων

Σταϊκούρας για έξοδο από Ενισχυμένη Εποπτεία: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider