Ευρωζώνη: Ελαφρά άνοδος στο επενδυτικό κλίμα χωρίς να μειώνονται οι φόβοι της ύφεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Ελαφρά άνοδος στο επενδυτικό κλίμα χωρίς να μειώνονται οι φόβοι της ύφεσης
Η δημοσκόπηση μεταξύ 1.262 επενδυτές διενεργήθηκε μεταξύ 4 και 6 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Sentix.

Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη παρέμεινε κατ' ουσίαν αμετάβλητο τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με μια μόνο μικρή άνοδο να μην είναι αρκετή για να αποτρέψει τους φόβους για ύφεση, σύμφωνα με έρευνα του δείκτη Sentix.

Ο δείκτης για την Ευρωζώνη ανήλθε στις -25,2 μονάδες από -26,4 τον Ιούλιο. Δημοσκόπηση του Reuters «έβλεπε» την τιμή του Αυγούστου στο -24,7.

«Η οικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ παραμένει δύσκολη», δήλωσε ο Manfred Huebner, διευθύνων σύμβουλος της Sentix, προσθέτοντας ότι η ελαφρά άνοδος δεν σηματοδοτεί κάτι σαφές.

«Η ύφεση στην ευρωζώνη είναι ακόμα πολύ πιθανή», είπε, επικαλούμενος την αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη, τον πληθωρισμό και τις τιμές της ενέργειας.

Ο δείκτης Sentix για την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη σημείωσε πολύ μικρή άνοδο στο -16,3 τον Αύγουστο, αφού υποχώρησε στο -16,5 τον προηγούμενο μήνα, που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021. Ο δείκτης προσδοκιών ανήλθε στο -33,8, παραμένοντας κοντά στο επίπεδο Ιουλίου ήταν το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2008.

Η κατάσταση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, φαίνεται ακόμη χειρότερη με τον συνολικό δείκτη να πέφτει στις -24,4 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020.

Η δημοσκόπηση μεταξύ 1.262 επενδυτές διενεργήθηκε μεταξύ 4 και 6 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Sentix.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 26 μηνών το επενδυτικό κλίμα - «Αναπόφευκτη» η ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider