Τα apps που διαλέγουν κρασιά σύμφωνα με τα... γούστα σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα apps που διαλέγουν κρασιά σύμφωνα με τα... γούστα σας

Βρίσκεστε μπροστά στα ράφια με τα κρασιά και δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε; Η απάντηση βρίσκεται στο κινητό σας, που σας βοηθά να ξεχωρίσετε, όχι μόνο τα καλύτερα κρασιά, αλλά και αυτά που ταιριάζουν στα γούστα σας.

Οι εφαρμογές για κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος και υπόσχονται να λύσουν τον «γόρδιο» δεσμό για πολλούς μη γνώστες που αναζητούν ένα «σωστό» κρασί για μια ειδική περίσταση ή για να το κάνουν δώρο.

Ένα από τα πιο κλασικά apps για κρασιά είναι το «Wine Ring», το οποίο μέσα από μια σειρά μυστηριωδών αλγόριθμων μπορεί να προβλέψει εάν θα σας αρέσει ένα κρασί προτού το αγοράσετε. Μια άλλη εφαρμογή για smartphones είναι το Omnipair, το οποίο σας βοηθά να βρείτε το κατάλληλο κρασί από το wine lit των εστιατορίων.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν εκατοντάδες εφαρμογές κρασιών – «πολυεργαλεία»: σας βοηθούν από το να υπολογίσετε τον φόρο κρασιού στις διάφορες χώρες, μέχρι να εντοπίσετε την κάβα που διαθέτει την ετικέτα που ψάχνετε.

Λίγα, όμως, apps μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια ποιο κρασί θα σας αρέσει, το οποίο θα έχει καλή τιμή και θα μπορείτε να το αποκτήσετε εύκολα.

Wine Ring

Είναι δωρεάν και διατίθεται σε iPhone και Android. Χτίζει το προφίλ σας μέσα από τις φωτογραφίες που ανεβάζετε από κρασιά που δοκιμάσατε, τα οποία βαθμολογείτε. Με βάση το προφίλ των προτιμήσεών σας, ειδικοί αλγόριθμοι προβλέπουν εάν θα σας αρέσει μια ετικέτα που σκέφτεστε να αγοράσετε ή όχι. Όσο περισσότερα κρασιά βαθμολογήσετε, τόσο πιο σίγουρη η πρόβλεψη.

Delectable

Σας βοηθά να καταγράφετε όλα τα κρασιά που αγοράζετε, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι έχετε αγοράσει και από πού. Πριν κάνετε την αγορά, όμως, φωτογραφίζετε την ετικέτα στο μπουκάλι και μέσω της εφαρμογής βλέπετε τις βαθμολογίες άλλων χρηστών και αναλυτικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο κρασί, ενώ στέκεστε μπροστά στο ράφι. Σε συνδυασμό με μια δεύτερη εφαρμογή, Banquet, κάνουν «αχτύπητο δίδυμο», τόσο για οινογνώστες όσο και για οινόφιλους.

Vivino

Είναι παρόμοια με την Delectable και κοστίζει 4,99 δολάρια/μήνα. «Διαβάζει» τις ετικέτες σε δευτερόλεπτα και κρατά το αρχείο της οινικής σας εμπειρίας. Μετά την τελευταία ανανέωση του app, μπορείτε να ψάξετε κρασιά σε μια βάση δεδομένων 8 εκατ. ετικετών με τη δυνατότητα Wine Explorer.

Έχει 19,3 εκατ. χρήστες και διατίθεται σε 11 γλώσσες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι επιλογές στην κατηγορία «Τα καλύτερα κρασιά με λιγότερα από 20 δολάρια».

Wine Searcher

Διατίθεται επίσης στα δύο βασικά λειτουργικά και είναι δωρεάν. Η επαγγελματική έκδοση διατίθεται με 49 δολάρια/έτος. Ανιχνεύει χιλιάδες εμπόρους και είναι ιδανική εφαρμογή για να εντοπίσετε το κατάστημα που έχει τα κρασιά της επιλογής σας.

Τι ακολουθεί;

Η νέα, ολόφρεσκη πρόταση στα wine apps είναι το Omnipair, το οποίο παρουσιάζεται αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο. Και αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να σας προτείνει τα κρασιά που ταιριάζουν στα γούστα σας αλλά και στα πιάτα με τα οποία τα συνοδεύετε. Η βάση δεδομένων του περιλαμβάνει 4.000 λίστες κρασιών, με τις προτάσεις των σομελιέ. Προς το παρόν διατίθεται μόνο στο Λονδίνο αλλά… επεκτείνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider