Ιταλία: Σημαντική μείωση του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ κατά το α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Σημαντική μείωση του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ κατά το α' τρίμηνο
Σε ποσοστό 9% επί του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο α' τρίμηνο του 2022 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας, σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, όταν είχε ανέλθει στο 12,8%, όπως ανακοίνωσε η Istat.

Σε ποσοστό 9% επί του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο α' τρίμηνο του 2022 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας, σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, όταν είχε ανέλθει στο 12,8%, όπως ανακοίνωσε η Istat.

Σύμφωνα με το Reuters, η μείωση του ελλείμματος οφείλεται στην σημαντική αύξηση των εσόδων του ιταλικού κράτους τα οποία ενισχύθηκαν κατά 10,1%, υπερσκελίζοντας την αύξηση των δαπανών κατά 2%.

Σημειώνεται πως η γειτονική χώρα έχει θέσει ως στόχο την μείωση του ελλείμματος στο 5,6% του ΑΕΠ για το τρέχον έτος, καθώς το 2021 το δημοσιονομικό έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στο 7,2% του ΑΕΠ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έχει εκπονήσει πρόγραμμα ενίσχυσης για την κάλυψη των λογαριασμών ενέργειας ύψους σχεδόν 30 δισ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται πως δεν θα επηρεάσει την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας για επιδότηση ρεύματος Ιουλίου: Κάλυψη όλων των κατοικιών και όλης της κατανάλωσης - Στα 0,2 ευρώ/κιλοβατώρα

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο στήριξης από Σεπτέμβριο – Χαμηλά ο πήχης για νέα παράταση στην Επιστρεπτέα

Economist Intelligence Unit: Aμετάβλητη στο 4% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider