Μπόουμαν (Fed): Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόουμαν (Fed): Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούλιο
Υπέρ μίας επιθετικότερης στάσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τάχθηκε η διοικήτρια της Fed Μισέλ Μπόουμαν, υποστηρίζοντας πως κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου τα βασικά επιτόκια της Τράπεζας θα πρέπει να αυξηθούν κατά 75 μονάδες βάσης.

Υπέρ μίας επιθετικότερης στάσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τάχθηκε η διοικήτρια της Fed Μισέλ Μπόουμαν, υποστηρίζοντας πως κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου τα βασικά επιτόκια της Τράπεζας θα πρέπει να αυξηθούν κατά 75 μονάδες βάσης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Μπόουμαν υπογράμμισε πως τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν μέχρι να ξεπεράσουν τις βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

«Με βάση τις τρέχουσες ενδείξεις για τον πληθωρισμό, αναμένω ότι μια πρόσθετη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης θα είναι κατάλληλη στην επόμενη συνεδρίασή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μπόουμαν, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως στις επόμενες συνεδριάσεις θα πρέπει να διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, σε περίπτωση που τα επικαιροποιημένα δεδομένα υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Σημειώνεται πως η τοποθέτηση της Μπόουμαν έρχεται σε μία χρονική στιγμή που ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ με διαδοχικές τους εμφανίσεις επιχειρεί να καθησυχάσει τους φόβους για ύφεση στην αμερικανική οικονομία, επαναλαμβάνοντας την «άνευ όρων» θέληση της Fed για μείωση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ (Fed): Δύσκολη η «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας - «Υποτιμήσαμε τον πληθωρισμό»

Ρέι Ντάλιο: Η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα έρθει με μεγάλο κόστος

Fed: Πάνω από το 50% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider