ΗΠΑ: Η Fed δεσμεύεται για μείωση του πληθωρισμού με κάθε δυνατό τρόπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Fed δεσμεύεται για μείωση του πληθωρισμού με κάθε δυνατό τρόπο
Όπως υπογραμμίζει η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα στην ετήσια έκθεση της προς το Κογκρέσο.

Μήνυμα για τη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ με κάθε δυνατό τρόπο έστειλε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed), «δείχνοντας» σε διατήρηση της πολιτικής αύξησης των βασικών επιτοκίων της, εν μέσω ανησυχίας για τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στην ετήσια έκθεση της προς το Κογκρέσο, η Fed τονίζει τη δέσμευση της για αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών, αναφέροντας ότι «η δέσμευση της τράπεζες για σταθερότητα των τιμών - που είναι βασική για την ισχυρή αγορά εργασίας- είναι απόλυτη».

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 8,6%, υψηλό 41 ετών, καθώς φαίνεται πως οι υψηλές τιμές στην αμερικανική οικονομία απέχουν ακόμα από το να φτάσουν στο «ταβάνι» τους.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε πως η Fed συνεχίζει να κινείται για τη μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2%.

Την περασμένη Τετάρτη η Fed ανακοίνωσε αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, κίνηση που είχε να συμβεί από το 1994.

Μολονότι στην έκθεση δεν γίνεται αναφορά για το τι ακριβώς συνιστά την «απόλυτη δέσμευση» για τη μείωση των τιμών, αυτή «διαβάζεται» ως συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed που ξεκίνησε τον Μάρτιο και για τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ (Fed): Στόχος μας η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 2%

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, δεν ακολουθεί Fed και ΕΚΤ, διατηρεί τα χαμηλά επιτόκια

Κνοτ (ΕΚΤ): Πιθανές οι πολλές αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, αν ο πληθωρισμός επιδεινωθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider