Πάουελ (Fed): Στόχος μας η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ (Fed): Στόχος μας η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο 2%
Το ζήτημα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (έφτασε το 8,6% για τον Μάιο) «δένεται» από τις αγορές με τις αυξήσεις των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Τη θέληση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για μείωση του πληθωρισμού, που «τρέχει» σε υψηλό 41 ετών στην αμερικανική οικονομία, στα επίπεδα του 2% υπογράμμισε ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε νομισματικό συνέδριο.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (έφτασε το 8,6% για τον Μάιο) «δένεται» από τις αγορές με τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, με την τράπεζα να ανακοινώνει την περασμένη Τετάρτη αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη από το 1994. Οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για το ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμούς θα κάμψει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, με μερικούς επενδυτές να θεωρούν πως μπορούν να επιφέρουν ακόμα και ύφεση στις ΗΠΑ.

Στη σημερινή ομιλία του, ο Πάουελ είπε πως «αποτελεί δέσμευση της Fed να επιστρέψουμε τον πληθωρισμό στα επίπεδα του 2%».

Παράλληλα, ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως η Fed παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση του δολαρίου ως κυρίαρχο νόμισμα στην αγορά συναλλάγματος, μετέδωσε το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, δεν ακολουθεί Fed και ΕΚΤ, διατηρεί τα χαμηλά επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider