Λαγκάρντ σε Eurogroup: Η ΕΚΤ έτοιμη για τις «παράλογες» κινήσεις στην αγορά ομολόγων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ σε Eurogroup: Η ΕΚΤ έτοιμη για τις «παράλογες» κινήσεις στην αγορά ομολόγων 
Η ευρωτράπεζα μπορεί να έχει στη διάθεση της εργαλεία που θα εμποδίσουν την άνοδο των spread των ομολόγων.

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δράσει θέτοντας όριο στις αποδόσεις των spread στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, κατά την τοποθέτηση της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως η ευρωτράπεζα μπορεί να έχει στη διάθεση της εργαλεία που θα εμποδίσουν την άνοδο των spread των ομολόγων και τις «παράλογες κινήσεις» στην αγορά.

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως αυτά τα εργαλεία θα ενεργοποιηθούν εάν τα spread κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο κατακερματισμού στην Ευρωζώνη, ενώ θα «πειράξει» τις επανεπενδύσεις των ομολόγων που ωριμάζουν προκειμένου να βοηθήσει τα κράτη-μέλη με υψηλό χρέος.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν στην περιφέρεια της Ευρωζώνης από όταν η ΕΚΤ ανακοίνωσε το σχέδιό της, την περασμένη Πέμπτη, να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο για να δαμάσει τον επίπονα υψηλό πληθωρισμό που τείνει να παγιωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurogroup: Πράσινο φως για την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωζώνη

Ομόλογα: Θετική αντίδραση των αγορών μετά την απόφαση της ΕΚΤ

Deutsche Bank για ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων 175 μ.β. σε 6 μήνες - Στο 1,25% το επιτόκιο καταθέσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider