Πυρκαγιά σε αμερικανικό εργοστάσιο LNG καθυστερεί τις παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά σε αμερικανικό εργοστάσιο LNG καθυστερεί τις παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη
Η πλατφόρμα Freeport στον Κόλπο του Μεξικού τέθηκε εκτός λειτουργίας από την Τετάρτη, λόγω μεγάλης έκρηξης στην πλατφόρμα.

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να προκαλέσει η αναστολή παραγωγής στην πλατφόρμα Freeport στον Κόλπο του Μεξικού.

Το σημείο παράγει περίπου του 20% των ποσοτήτων που εξάγουν οι ΗΠΑ και τέθηκε εκτός λειτουργίας από την Τετάρτη, λόγω μεγάλης έκρηξης στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Reuters, λόγω του περιστατικού η Freeport θα κλείσει για 3 εβδομάδες, περίοδο που αφορά τουλάχιστον ποσότητα 940.000 τόνων LNG.

Η ευρωπαϊκή αγορά μπορεί να συνεχίσει να προμηθεύεται LNG από τα αποθέματα της Freeport, αλλά θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον νέο εφοδιασμό εάν η πλατφόρμα μείνει κλειστή για διάστημα άνω των 3 εβδομάδων.

Στον απόηχο των παραπάνω, τα συμβόλαια φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ ενισχύθηκαν κατά 1/5 την Πέμπτη, εν μέσω ανησυχιών για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, ειδικότερα στο πλαίσιο των κυρώσεων τη ΕΕ στη Ρωσία γα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι όροι λειτουργίας για τα πρατήρια ανεφοδιασμού LNG σε οχήματα - Χωρητικότητα μέχρι 50 τόνων

Έγγραφα ΕΕ: Συμφωνία εισαγωγής αερίου από Αίγυπτο και Ισραήλ προτείνει η Κομισιόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider