Γερμανία: Ισχυρή πτώση 5,4%, άνω των εκτιμήσεων, στις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ισχυρή πτώση 5,4%, άνω των εκτιμήσεων, στις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 7,7% σε μηναίο επίπεδο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Σημαντική συρρίκνωση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Απρίλιο, σε ένα σημάδι πως η κατανάλωση των πολιτών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει αρχίζει να επηρεάζεται από τον ισχυρό πληθωρισμό.

Όπως ανακοίνωσε η Destatis, οι λιανικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο κατά 5,4% έναντι συρρίκνωσης 1% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 0,5%.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 0,4% έναντι συρρίκνωσης 4,4% τον Απρίλιο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 4,4%.

Ανά κλάδους, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 7,7% σε μηναίο επίπεδο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο απ' όταν άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία, το 1994.

Υπενθυμίζεται πως για τον Μάιο ο εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 8,7% από 7,8% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 8,1%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,1% από 0,7% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σολτς: Η Γερμανία σκοπεύει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του έτους

Gazprom: Διακόπτει το φυσικό αέριο στην Orsted της Δανίας και στους πελάτες της Shell στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider