Λέιν (ΕΚΤ): Υπέρ των αυξήσεων στα επιτόκια κατά 0,25% στις συνεδριάσεις Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λέιν (ΕΚΤ): Υπέρ των αυξήσεων στα επιτόκια κατά 0,25% στις συνεδριάσεις Ιουλίου-Σεπτεμβρίου
Το γεγονός πως η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής από πλευράς ΕΚΤ θα είναι σταδιακή επισήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ.

Το γεγονός πως η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής από πλευράς ΕΚΤ θα είναι σταδιακή επισήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε η επικεφαλής της Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ για έξοδο από τα αρνητικά επιτόκια μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου παραμένει σε ισχύ.

«Η επιστροφή στην "κανονικότητα" έχει μια ροπή προς αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης κι ως εκ τούτου οι αυξήσεις κατά 0,25% κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου αποτελούν το σημείο εκκίνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λέιν μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Cinco Día.

«Σε κάθε συζήτηση για μεγαλύτερες αυξήσεις θα πρέπει να εξηγούνται οι λόγοι που ζητείται πιο επιθετική στάση στις συνεδριάσεις του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα της αύξησης του πληθωρισμού, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε πως «οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό είναι σύμφωνες με τον στόχο μας στο 2%», συμπληρώνοντας πως οι τρέχουσες εκτιμήσεις στηρίζουν μια σταδιακή προσέγγιση για την ομαλοποίηση της νομισματικής μας πολιτικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Ετοιμάζει την ΕΚΤ για «εκτόξευση» εν αναμονή νέου ρεκόρ πληθωρισμού στην ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider