Σταϊκούρας: Απαιτούνται κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για το πρόβλημα με τις αυξήσεις στην ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Απαιτούνται κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για το πρόβλημα με τις αυξήσεις στην ενέργεια
«Στόχος είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους το 2023», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Φέτος οι εκτιμήσεις είναι ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα έχουν σημαντικό ρυθμό ανάκαμψης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως απαιτείται δημοσιονομική ευελιξία και ότι απαιτείται να ληφθούν μέτρα για τη συγκράτηση του πληθωρισμού που θα πρέπει να είναι στοχευμένα και όχι μόνιμα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Ελλάδα θα βγει το καλοκαίρι από την ενισχυμένη εποπτεία, είπε ωστόσο ότι η χώρα είναι σε επενδυτική βαθμίδα, από την οποία εκτίμησε ότι θα βγει το 2023. Μάλιστα, τόνισε ότι η χώρα -λόγω της επενδυτικής βαθμίδας- θα επηρεάζεται περισσότερο από κρίσεις που έχουν κόστος στον δανεισμό της. Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτική στα δημοσιονομικά της και είπε πως στόχος είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους το 2023.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση και τα κρούσματα αισχροκέρδειας, σημείωσε ότι γίνονται έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επίσης, ζήτησε ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκός προϋπολογισμός που να μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. «Απαιτούνται κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του», σημείωσε.

Για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε ότι είναι προτιμότερο να βοηθάει κανείς στοχευμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος που χρησιμοποιείται επίσης προς όφελος των πολιτών.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ για τις εκλογές είπε πως δεν έχει τεθεί προβληματισμός από οποιονδήποτε συνάδελφο του στην ΕΕ. Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έλαβε την υψηλότερη προκαταβολή και την πρώτη δόση ανάμεσα σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Τηρούμε τη δέσμευση για ουσιαστική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών

Σταϊκούρας: Το νομοσχέδιο συνεργασίας των επιχειρήσεων μειώνει σημαντικά τον πραγματικό φορολογικό συντελεστή

Χρ. Σταϊκούρας: Όποιος μας λέει ανεύθυνα «δώστε και άλλα», εισηγείται να αυξηθεί το έλλειμμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider