Οι ΗΠΑ προτείνουν επιβολή δασμών αντί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ προτείνουν επιβολή δασμών αντί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η επιβολή δασμών θα διατηρούσε το ρωσικό πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά αλλά θα περιόριζε τα έσοδα που θα έχει η Μόσχα.

Πρόταση για την επιβολή δασμών στο ρωσικό πετρέλαιο ως εναλλακτική λύση στο εμπάργκο που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της καλύτερης επιβολής των κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ ανέφεραν πως το σχέδιο θα παρουσιαστεί στην ομάδα των G-7 εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η επιβολή δασμών θα διατηρούσε το ρωσικό πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά αλλά θα περιόριζε τα έσοδα που θα έχει η Μόσχα από τις εξαγωγές «μαύρου χρυσού».

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία των ΗΠΑ έρχεται καθώς στην ΕΕ παραμένουν οι διαφωνίες για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ουγγαρία να είναι αρνούνται την επιβολή του εμπάργκο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Ποιοι γλιτώνουν τεκμήρια και ΕΝΦΙΑ

Το χαράτσι στα 1.400 στελέχη - Τρίτωσε με άρωμα ΙΟΝ - Σημαντική πρόοδος, σημαντικές προκλήσεις

Η «χρήσιμη»... χολή του Σαμαρά - Η δεύτερη νιότη στα «Δίδυμα Φεγγάρια» - Η αριστερή πολυκατοικία

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider