Νέο ιστορικό χαμηλό για την ινδική ρουπία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ιστορικό χαμηλό για την ινδική ρουπία
ρουπία Ινδίας
Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η ινδική ρουπία, ενώ ομόλογα και μετοχές υποχώρησαν εν μέσω των ολοένα και διογκούμενων ανησυχιών ότι ο επιταχυνόμενος πληθωρισμός μπορεί να αναγκάσει την κεντρική τράπεζα να συσφίξει την πολιτικής της πιο επιθετικά.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η ινδική ρουπία, ενώ ομόλογα και μετοχές υποχώρησαν εν μέσω των ολοένα και διογκούμενων ανησυχιών ότι ο επιταχυνόμενος πληθωρισμός μπορεί να αναγκάσει την κεντρική τράπεζα να συσφίξει την πολιτική της πιο επιθετικά.

Η ρουπία βρέθηκε να υποχωρεί έως και 0,5% στις 77,6313 ρουπίες ανά δολάριο την Πέμπτη, πετυχαίνοντας ιστορικό χαμηλό επίπεδο για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης Sensex του ινδικού χρηματιστηρίου υποχώρησε 1,7% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και τα ομόλογα του δημοσίου.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο πληθωρισμός που παραμένει πάνω από το όριο ανοχής του 6% για τέταρτο διαδοχικό μήνα μπορεί να ωθήσει την κεντρική τράπεζα να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να μην αθετήσει την εντολή της. Η RBI θα αναβαθμίσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Ιουνίου, στρώνοντας πιθανότατα το έδαφος για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων έως τον Αύγουστο, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider