Γουόλερ: Η Fed δε θα κάνει τα λάθη της δεκαετίας του '70

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουόλερ: Η Fed δε θα κάνει τα λάθη της δεκαετίας του '70
Η ομάδα της Fed δε θα κάνει τα ίδια λάθη στον πληθωρισμό με αυτά που έγιναν τη δεκαετία του 1970, όπως δήλωσε ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ.

Η ομάδα της Fed δε θα κάνει τα ίδια λάθη με τον πληθωρισμό με αυτά που έγιναν τη δεκαετία του 1970, όπως δήλωσε ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ.

Αυτή τη φορά, ο Γουόλερ είπε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του θα αυξήσουν τα επιτόκια έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει στο επίπεδο που έχει στόχο η Fed. «Γνωρίζουμε τι συνέβη όταν η Fed δεν πήρε στα σοβαρά τη δουλειά για τον πληθωρισμό τη δεκαετία του 1970 και δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί», είπε ο Γουόλερ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον πληθωρισμό τη μεγαλύτερη πρόκληση της οικονομίας τώρα και σημείωσε ότι η καταπολέμηση των αυξήσεων των τιμών «ξεκινά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ».

Αν και σημείωσε την πολιτική ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, ο Μπάιντεν είπε: «Η Fed θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της και θα κάνει τη δουλειά της. Είμαι πεπεισμένος για αυτό στο μυαλό μου».

Ενώ ο Γουόλερ έκανε τη σύγκριση με τη Fed της δεκαετίας του 1970 και των αρχών της δεκαετίας του '80, η οποία τελικά νίκησε τον πληθωρισμό με μια σειρά από μαζικές αυξήσεις επιτοκίων όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Βόλκερ, είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι σημερινοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι τόσο επιθετικοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέστερ: Η Fed δεν θα ρίξει την οικονομία σε μια διαρκή ύφεση

Μπάρκιν: Έχουν νοήμα οι αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider