Ουκρανία: Από το 2023 η μεταφορά χρημάτων από κρατικά ομόλογα στο εξωτερικό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανία: Από το 2023 η μεταφορά χρημάτων από κρατικά ομόλογα στο εξωτερικό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι ξένοι επενδυτές είχαν «άνοιγμα» 2,55 δισ. δολαρίων στα ουκρανικά κρατικά ομόλογα μέχρι την έναρξη του πολέμου.

Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας θα δώσει στη δυνατότητα στους ξένους επενδυτές που κατέχουν εγχώρια ομόλογα να μεταφέρουν τα χρήματα από τους κρατικούς τίτλους στο εξωτερικό από την 1η Απριλίου του 2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Υπολογίζεται πως οι ξένοι επενδυτές είχαν «άνοιγμα» 2,55 δισ. δολαρίων στα ουκρανικά κρατικά ομόλογα μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και άρχισε η ρωσική στρατιωτική εισβολή στη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, το εν λόγω χαρτοφυλάκιο συρρικνώθηκε σημαντικά λόγω της απαγόρευσης αγορών και μεταφορών κεφαλαίων στο εξωτερικό, με εξαίρεση τη χρήση τους για απόκτηση όπλων, καυσίμων ή φαρμάκων.

«Η απόφαση θα αυξήσει το ενδιαφέρον των αλλοδαπών για αγορά κρατικών ομολόγων» ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Εγκατέλειψαν την Ελλάδα οι μισοί αλλοδαποί το τελευταίο έτος - Μειώθηκε ο πληθυσμός τους κατά 133.000 άτομα

Mykonos Chocolate: Η ιδέα έξι Μυκονιατών έγινε sold out μέσα σε λίγες ημέρες

«Πάγος» στον νέο διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες στους δρόμους κατά των παραβάσεων

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider