Ενρία (ΕΚΤ): Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να αντέξουν το «σβήσιμο» της έκθεσης του στη Ρωσία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενρία (ΕΚΤ): Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να αντέξουν το «σβήσιμο» της έκθεσης του στη Ρωσία 
Σε επιστολή του προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός αξιωματούχος υποστηρίζει πως η έκθεση στη Ρωσία αφορά 9 τράπεζες.

Την άποψη πως όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να αντέξουν τη διαγραφή των εκθέσεων τους που έχουν σε ρωσικά κεφάλαια εξέφρασε ο ο επικεφαλής επιβλέπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός αξιωματούχος υποστηρίζει πως η έκθεση στη Ρωσία αφορά 9 τράπεζες, αλλά ακόμα κι αυτές θα μπορούσαν να αντέξουν την πλήρη διαγραφή των ρωσικών τους εκθέσεων και να τηρήσουν παράλληλα τις κεφαλαιουχικές απαιτήσεις.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι 9 τράπεζες θα έβλεπαν την κεφαλαιακή τους επάρκεια να επηρεάζεται κατά 70 με 95 μονάδες βάσης σε περίπτωση ολικού «σβησίματος» των δραστηριοτήτων τους από τη Ρωσία, προσθέτοντας πως καμία από τις 9 τράπεζες δεν θα δεχόταν πλήγμα στην κεφαλαϊκή της επάρκειας μεγαλύτερο των 200 μονάδων βάσης.

Ο Ενρία συμπλήρωσε πως η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης προς τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Είμαστε σε επαφή με τις τράπεζες για το πως επηρεάζονται τα ενδεχόμενα ρίσκα και οι ευαλωτότητες που έχουν ανά πάσα στιγμή» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάζακς (ΕΚΤ): Ακόμα και μέσα στον Ιούλιο η πρώτη αύξηση των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider