Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ ανησυχεί για ύφεση στην Ευρώπη λόγω της ουκρανικής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ ανησυχεί για ύφεση στην Ευρώπη λόγω της ουκρανικής κρίσης
Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ εστίασε στη σημασία που έχουν οι κυρώσεις των χωρών της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Την ανησυχία της για ύφεση στην οικονομία της Ευρώπης μέσα στο 2022 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γελέν.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον, η Γέλεν δήλωσε ότι «ανησυχιών περισσότερο για το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρώπη απ' ότι στις ΗΠΑ». Ακόμα, σημείωσε πως το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας θα επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση στην Ουκρανία.

Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ εστίασε στη σημασία που έχουν οι κυρώσεις των χωρών της Δύσης κατά της Ρωσίας, προσθέτοντας πως η Δύση δεν παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο με τα μέτρα κατά της Μόσχας, αλλά αντίθετα το υπερασπίζεται.

Στέλνοντας μήνυμα στην Κίνα για τις σχέσεις της με τη Ρωσία, η Αμερικανίδα υπουργός ότι διακυβεύεται η θέση του Πεκίνου στη διεθνή σκακιέρα εάν στηρίξει τη Μόσχα.

«Η Κίνα δεν μπορεί να περιμένει από την παγκόσμια κοινότητα να σεβαστεί οποιεσδήποτε μελλοντικές εκκλήσεις για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα εάν η ίδια δεν σεβαστεί αυτές τις αρχές στην Ουκρανία τώρα που έχει σημασία» σημείωσε η Γέλεν.

Εξάλλου, μιλώντας για τον ρόλο του δολαρίου ως κυρίαρχο νόμισμα στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος, η Γέλεν δήλωσε πως «θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, αν αυτό γίνει ποτέ, ώστε να αντικατασταθεί ο ρόλος του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: Κίνδυνος ευρωπαϊκής ύφεσης από την διακοπή του ρωσικού αερίου - Το πλεονέκτημα της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider