Μπρέιναρντ: Η Fed θα κινηθεί «ταχύτατα» προς την αύξηση των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρέιναρντ: Η Fed θα κινηθεί «ταχύτατα» προς την αύξηση των επιτοκίων
Στην επόμενη συνεδρίαση το Μάιο αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για τη μείωση του ισολογισμού -η οποία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Η Fed θα κινηθεί «ταχύτατα» προς την αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου να επιστρέψει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%, ενώ ενδεχομένως στην επόμενη συνεδρίαση το Μάιο θα δοθεί το πράσινο φως για τη μείωση του ισολογισμού -η οποία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο-, δήλωσε η Λάελ Μπρέιναρντ της Fed.

Παράλληλα, η Μπρέιναρντ, η οποία αναμένει την έγκριση της Γερουσίας για να γίνει αντιπρόεδρος της Fed, καλωσόρισε τη μείωση του δομικού πληθωρισμού τον Μάρτιο, τονίζοντας πως το σημαντικό είναι αν θα συνεχιστεί η πτώση.

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί τον δομικό πληθωρισμό, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ως καλύτερο μέγεθος - οδηγό για τον μελλοντικό πληθωρισμό. Τον Μάρτιο, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3%, από 0,5% τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το μικρότερο επίπεδο σε έξι μήνες. Σε ετήσιο επίπεδο, διαμορφώνεται στο 6,5%.

Σε μια συνέντευξη στη Wall Street Journal, η Μπρέιναρντ σημείωσε ότι οι τιμές των βασικών αγαθών ήταν υπεύθυνες για σχεδόν το ήμισυ της αύξησης του δομικού πληθωρισμού το περασμένο έτος. «Επομένως, είναι πολύ ευπρόσδεκτο να δούμε τη μείωση σε αυτή την κατηγορία και θα παρακολουθούμε αν θα συνεχίσει τους επόμενους μήνες», είπε.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν θα έδινε πολύ σημασία στα στοιχεία ενός μόνο μήνα, «αλλά θα παρακολουθώ προσεκτικά τη συνέχιση του μοτίβου» πρόσθεσε.

Η ουσία είναι ότι «ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και η μείωσή του είναι το πιο σημαντικό μας καθήκον», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπρέιναρντ: Σύντομα και με ταχύ ρυθμό η μείωση του ισολογισμού της Fed

CNN+: Οι Αμερικανοί γυρίζουν την πλάτη στη νέα πλατφόρμα streaming - Απογοητευτικές επιδόσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider