Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος- Καλύτερη η δομή τoυ σε σχέση με άλλα κράτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος- Καλύτερη η δομή τoυ σε σχέση με άλλα κράτη
Ο επικεφαλής του ESM εκτίμησε ότι ένα καλό σενάριο για  την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απαιτεί συνεχή δέσμευση από την κυβέρνηση.

Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, αλλά και τη σύσταση για δημιουργία και διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ούτως ώστε να παραμείνει σε αυτή την τροχιά, μετέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Η δομή του είναι καλύτερη από των άλλων χωρών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Εξήγησε πως η μέση ωριμότητα του ελληνικού χρέους είναι 20 ετών, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση φθάνει τα 8-9 χρόνια, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται και τα επιτόκια. Ο κ. Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος ως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την ανάπτυξη των επόμενων ετών, επισήμανε όμως ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί από την κυβέρνηση προσεκτική δημοσιονομική πολιτική, με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική στο πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής. Παράλληλα επανέλαβε πώς η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να συνδυάζεται με μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα πρέπει επίσης να συνεχιστούν για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του χρέους και σε αυτό το πεδίο «κλειδί» είναι υλοποίηση του σχεδίου ανάκαμψης.

Τέλος, εκτίμησε ότι ένα καλό σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απαιτεί συνεχή δέσμευση από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider