Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε Ρωσία: Στο στόχαστρο οι κόρες του Πούτιν, απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε Ρωσία: Στο στόχαστρο οι κόρες του Πούτιν, απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσία
Θα απαγορευτούν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Ρωσία, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας. 

Για ισχυρή ύφεση στην οικονομία της Ρωσίας εντός του 2022, λόγω των κυρώσεων της Δύσης στη χώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάνει λόγο η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Μπράιαν Ρις, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί από 10% έως 15% μέσα στον τρέχον έτος.

Ο Ρις τόνισε πως ο πληθωρισμός στη Ρωσία «τρέχει» με ρυθμούς 200%, αυξανόμενος κατά 2% κάθε εβδομάδα.

Εξάλλου, ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως θα απαγορευτούν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Ρωσία, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας.

Ακόμα, οι ΗΠΑ ενισχύουν τις κυρώσεις τους προς τις ρωσικές τράπεζες, με τον Λευκό Οίκο να αναφέρει πως η Ουάσινγκτον κλιμακώνει το οικονομικό σοκ στη Μόσχα, «χτυπώντας» τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν επίσης κυρώσεις στις ενήλικες κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σύζυγο και την κόρη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και σε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ο αξιωματούχος. Παράλληλα απαγορεύεται σε Αμερικανούς να επενδύουν στη Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων ή συγχωνεύσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ «κλιμακώνουν δραματικά» το οικονομικό σοκ κατά της Ρωσίας αποκόπτοντας τις μεγαλύτερες τράπεζες αυτής της χώρας, συμπλήρωσε. Οι Ρώσοι μπορεί να αναγκαστούν να επιστρέψουν στο σοβιετικό βιοτικό επίπεδο της δεκαετίας του 1980, είπε ο αξιωματούχος.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης νέα μέτρα επιβολής μέτρων για την παρεμπόδιση και δίωξη της εγκληματικής ρωσικής δραστηριότητας.

Η Βρετανία απαγορεύει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα και «παγώνει» την Sberbank

Σε νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προχωρά η Βρετανία, στο πλαίσιο των μέτρων του Λονδίνου κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική κυβέρνηση θα σταματήσει όλες τις εισαγωγές άνθρακα και πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το 2020.

Παράλληλα, το Λονδίνο θα «παγώσει» όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν οι τράπεζες Sberbank και Credit Bank of Moscow στη Βρετανία.

Τέλος, ακόμα 8 Ρώσοι ολιγάρχες μπαίνουν στη λίστα των κυρώσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Στόχος των μέτρων είναι η ενίσχυση των κυρώσεων ώστε να «σταματήσει η τροφοδοσία της πολεμικής μηχανής του Πούτιν», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ξένες τράπεζες απέρριψαν την πληρωμή ομολόγων 649,2 εκατ. δολαρίων

Οι ρωσικές μετοχές κινούνται ανοδικά, αδιαφορώντας για τις απειλές για νέες κυρώσεις

Μείωση 2,8% στην αξία του παγκόσμιου εμπορίου λόγω από τον πόλεμο στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider