JP Morgan: Πληθωρισμός και πόλεμος αυξάνουν σημαντικά τους οικονομικούς κινδύνους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Πληθωρισμός και πόλεμος αυξάνουν σημαντικά τους οικονομικούς κινδύνους
Ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζέιμι Ντιμόν, είπε πως η JP Morgan μπορεί να έχει απώλειες 1 δισ. δολαρίων από την τρέχουσα κρίση σε βάθος ετών.

Τελευταία ενημέρωση: 13:18

Για πρωτοφανείς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η οικονομία των ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια προειδοποίησε ο επικεφαλής της JP Morgan, Τζέιμι Ντιμόν, κάνοντας λόγο για ρίσκα που δεν έχουν υπάρξει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Σε επιστολή του προς τους μετόχους της JP Morgan ενόψει της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας, ο Ντιμόν έκανε λόγο για 3 μεγάλους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες.

  • Την πορεία της αμερικανικής οικονομίας καθώς εξέρχεται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού
  • Τον αυξημένο πληθωρισμό που θα εισαγάγει μια νέα εποχή υψηλών επιτοκίων
  • Την κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ανθρωπιστική κρίση που αυτή δημιουργεί και τις κυρώσεις της Δύσης εις βάρος της Ρωσίας.

Μιλώντας για την κρίση στην Ανατολική Ευρώπη, ο Ντιμόν σημειώνει πως «ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις στη Ρωσία, δεδομένα και κατ' ελάχιστο, θα κάμψουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα.

Λόγω της αβεβαιότητας για το πότε θα τελειώσει η σύγκρουση και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στην εφοδιαστική αλυσίδα, ιδιαίτερα στην αγορά ενέργειας» συμπλήρωσε ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Ακόμα, ο Ντιμόν συνέστησε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αυξήσει την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στην Ευρώπη.

«Οι ΗΠΑ χρειάζονται να προετοιμαστούν για την πιθανότητα ενός εκτεταμένου πολέμου στην Ουκρανία με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο και να ελπίζουμε για το καλύτερο» σημείωσε ο επικεφαλής της JP Morgan.

Μιλώντας για την έκθεση της JP Morgan στη ρωσική αγορά, ο Ντιμόν υποστήριξε πως δεν ανησυχεί για το θέμα, προσθέτοντας όμως πως η εταιρεία μπορεί να έχει απώλειες 1 δισ. δολαρίων από την τρέχουσα κρίση σε βάθος ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ επιταχύνει για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά από την Μπούτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider