Deutsche Bank: Από το β' εξάμηνο του 2022 ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Από το β' εξάμηνο του 2022 ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου
Ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και ενδεχομένως θα μείνει πάνω από το 5% για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέφερε ο Κρίστιαν Σέβινγκ.

Για σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο από τον πόλεμο στην Ουκρανία στη Γερμανία έκανε λόγο ο CEO της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Welt.

O Γερμανός τραπεζίτης υποστήριξε πως «πολλές από τις παρενέργειες του πολέμου θα γίνουν αντιληπτές στην οικονομία από το β' εξάμηνο του 2022».

Μιλώντας για το εάν υπάρχει ο κίνδυνος ύφεσης σε περίπτωση που ο πόλεμος «τραβήξει» σε χρονική διάρκεια, ο Σέβινγκ είπε ότι «η κατανάλωση θα μειωθεί και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και ενδεχομένως θα μείνει πάνω από το 5% για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα» συμπλήρωσε.

«Η γερμανική οικονομία δεν θα αναπτυχθεί με ρυθμό 4% η 5%, όπως είχε προβλεφθεί, αλλά με ένα 2% με 3%. Στο βασικό μας σενάριο, δεν αναμένουμε ύφεση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» πρόσθεσε ο Σέβινγκ.

Ο ίδιος είπε πως αναμένεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων της στο δεύτερο μισό του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Halliburton ακυρώνει κάθε μελλοντική επιχειρηματική δραστηριότητά στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider