Πηγές ΥΠΟΙΚ: Χωρίς αναδρομική ισχύ η παρέμβαση στα καύσιμα – Τι ανακοινώνει η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πηγές ΥΠΟΙΚ: Χωρίς αναδρομική ισχύ η παρέμβαση στα καύσιμα – Τι ανακοινώνει η κυβέρνηση
Τι δήλωσε ο κ. Οικονόμου. Aύριο πιθανότατα οι ανακοινώσεις, σε αυξημένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων παρέμβαση. Και πιθανη παρέμβαση στα επαγγελματικά.

Χωρίς αναδρομική ισχύ θα εφαρμοσθεί, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, η παρέμβαση στην αγορά καυσίμων, την οποία - μαζί με το υπόλοιπο πακέτο μέτρων στήριξης 3 αξόνων - περιέγραψε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Εκτιμάται πως οι ανακοινώσεις, που έχουν «κλειδώσει», μπορεί να γίνουν και αύριο.

«Πολύς κόσμος, όχι λίγος, μέσα σε μία αρκετά απλωμένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων, θα πληρώνει τα καύσιμα φθηνότερα απ' ό,τι τα πληρώνει σήμερα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου λέγοντας πως «πάμε σε μια μεγαλύτερη περίμετρο για ιδιώτες και για επαγγελματίες, ώστε να έχει ο κόσμος μία ενίσχυση, να ανακουφιστεί από αυτές τις υψηλές τιμές»

Πηγές του ΥΠΟΙΚ σε ερώτημα για τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου ανέφεραν πως δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύς. Είπαν επίσης πως ειδικά σε ότι αφορά στην βενζίνη η κατανάλωση είναι τελείως διαφορετική ανάλογα με το εισόδημα που έχει κάποιος. Γιατί, όπως είπαν, όσοι έχουν πολλαπλή ιδιοκτησία αυτοκινήτου καταναλώνουν πιο πολλά. Αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται κατανάλωση περισσότερο αναψυχής

«Συνεπώς τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν νόημα» εξήγησαν. Και βέβαια, πρόσθεσαν, πως «θα πρέπει να δείτε τα μέτρα που θα λάβουμε σαν ενιαίο σύνολο στο οποίο το πιο μεγάλο μέρος του πακέτου θα αφορά στα ευάλωτα νοικοκυριά».

Οι δηλώσεις

Ο κ. Οικονόμου είπε πως «ο τρόπος ενίσχυσης δεν θα είναι ούτε πολύπλοκος, ούτε δύσκολος, θα είναι εύχρηστος. Μια αρκετά μεγάλη περίμετρος πολιτών θα πληρώνει -εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας ενίσχυσης που η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο, μεθαύριο- ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από αυτά που φαίνονται στην τιμή της αντλίας σήμερα».

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, για να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Eπιχειρούμε να κάνουμε ενδεχομένως και μία παρέμβαση σε ό,τι αφορά και στα επαγγελματικά, για να ενισχύσουμε και τον κόσμο που παράγει, γιατί και αυτός ο κόσμος δοκιμάζεται και μετακυλύει το κόστος στην κατανάλωση. Έχουμε ένα πάρα πολύ σύνθετο και πολύπλοκο πρόβλημα. Ο κόσμος τα φέρνει δύσκολα. Περνάμε μέσα από συμπληγάδες» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider