Σε προ πανδημίας επίπεδα υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε προ πανδημίας επίπεδα υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία
Στα προ πανδημίας επίπεδα υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία για πρώτη φορά, καθώς οι εταιρείες δημιούργησαν περισσότερες θέσεις εργασίας και πρόσφεραν υψηλότερους μισθούς από τους αναμενομένο.

Στα προ πανδημίας επίπεδα υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία για πρώτη φορά, καθώς οι εταιρείες δημιούργησαν περισσότερες θέσεις εργασίας και πρόσφεραν υψηλότερους μισθούς από τους αναμενόμενο.

Έτσι, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,9% έως τον Ιανουάριο, το χαμηλότερο από την αρχή του 2020, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι εργοδότες πρόσθεσαν 275.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, υπερδιπλάσιος αριθμός από αυτόν που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Τα στοιχεία ενισχύουν τις ενδείξεις μιας ισχυρής ανάκαμψης από την πανδημία, προτού έρθει ο πόλεμος στην Ουκρανία, προκαλώντας ένα νέο «ταρακούνημα» στην οικονομία. Αυτό τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και οδηγεί τους επενδυτές να αναμένουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας έδειξαν επίσης ότι ο μέσος μισθός εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν κατά 3,8% σε ετήσια βάση, ελαφρώς υψηλότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Ωστόσο, όταν προσαρμόστηκαν με την πορεία του πληθωρισμού, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 1%, τη μεγαλύτερη πτώση από το 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider